Home

Welkom op de site van bewoners en ondernemers in Venserpolder. Deze website is bedoeld om algemene informatie en nieuws.

Dit nieuws vindt u onder “Blog”, voor oudere berichten kies u voor Blog in het menu boven aan de pagina. Daar ziet u de hele blog-geschiedenis.

Save the date: 14 september 19:00 uur voorlichting over de VvE aanpak van Amsterdam voor Venserpolder. De gemeente Amsterdam heeft van het Volkshuisvestingsfonds geld gekregen voor een VvE aanpak in Zuidoost. Nadere informatie over het programma volgt. Kijk op op VvE Aanpak Amsterdam

Mail ons info@bewonersvenserpolder.nl

Heb je iets te melden voor of over het BurgerBeraad, stuur dan je bericht naar johan@horeman.demon.nl, ook voor de BBBQV op 11 september.

Over ons

Het bewonersplatform Venserpolder biedt ruimte aan betrokken bewoners uit verschillende bewonerscommissies, VvE-besturen en andere actieve bewoners.

Bent u als bewonersvereniging, bewonerscommissie of VvE-bestuur nog niet aangesloten, laat het ons weten.

Blog

Vanuit Wooncafe020, een huurdersorganisatie in Amsterdam

Afgelopen week naar een bijeenkomst in Pakhuis de Zwijger geweest over de Ontwikkelingsstrategie 2035. Verantwoordelijk wethouder is Van Dantzig. De planologen hebben een plan ontwikkeld en leggen dit nu in vijf sessies voor aan Amsterdammers. Naast de werksessie in de Zwijger worden er een werksessie in Zuid Oost -16 mei en Noord en Nieuw West georganiseerd. …

Volgens de wet

Bij de juridische dienst eisten dames van Venserpolder, Amsterdam Zuidoost, dat zij met respect zouden worden behandeld. Zij hielden zich aan de wet, dat was hun taak. Dat doet me denken aan de politieman die vlugschriften vond in de stapel oud-papier om de groente in te pakken bij de groenteman, januari 1942. Die hield zich …

Er is een gesprek met de Juridische dienst van de gemeente Amsterdam geweest. Er komt een vervolg. Er gebeurt veel in Amsterdam. Er is veel om over te praten. Morgenavond al, in het gesprekscentrum van Pakhuis De Zwijger in Zuidoost, over wat ik nog steeds zie als volkshuisvesting.

Later komen we terug op bewonerscommunicatie en BurgerBeraad in Venserpolder. Er is nu een overleg gaande met betrokken bewoners over adviezen naar aanleiding van het gesprek met de juridische dienst. Tot gauw.